​7 IDEJ ZA DARILA ZA MATERINSKI DAN - DAN ŽENA

02/16/2021
--Prazen--

7 IDEJ ZA DARILA ZA MATERINSKI DAN - DAN ŽENA

1. DARILNI BON ZA FOTOGRAFIRANJE

Privošči svoji mami, babici, ženi, svoji ljubljeni studijsko fotografiranje. Studijsko fotografiranje je lahko namenjeno samo njej. Skupaj z njo bomo preživeli urico v studio, kjer se ji bomo popolnoma posvetili in morda bo prvič v življenju imela čudovite profesionalne fotografije, ki ji bodo ostale še dolgo po tem.

Lahko pa se odločiš, da se boste fotografirali skupaj v studio in naravi ter si tako popestrili dneve, ki prihajajo.

Več o tem si lahko pogledaš tukaj: https://trgovina.foto-tone.si/darilni-boni/

2. PERSONALIZIRANE RAZGLEDNICE

Unikatno izdelane razglednice, ki jih lahko dopolniš s svojimi fotografijami in tako lahko še dolgo krasijo prostor.

Razglednice so izdelane na kvalitetnem papirju, so trdne in kvalitetne.

Več o tem tukaj: https://trgovina.foto-tone.si/voscilnice-razgledni...

3. KOLAŽ Z NAJLJUBŠIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate izdelamo kolaž. Ti nam pošlješ le svoje fotografije, ki bi jih želel umestiti v kolaž. Seveda jih bomo ustrezno obdelali, da bodo ustrezne kvalitete.

Več o tem tukaj: https://trgovina.foto-tone.si/kolazi/materinski-da...

4. MAGNETKI Z VAJINO SLIKO

Magnetki so vedno prikupno darilo, ki lahko krasi ne le hladilnik, temveč tudi pisarniške luči in vse kovinske predmete.

Magnetek dobi poseben čar prav s tvojo fotografijo. Magnetki so iz prijetne mehke mase, stabilni in v velikosti bančne kartice.

Več o tem tukaj: https://trgovina.foto-tone.si/magnetki/materinski-...

5. UOKVIRJENA FOTOGRAFIJA

Prineseš nam lahko fotografijo, ki jo uokvirimo posebej zate. Izbereš lahko material, ki ti najbolj ustreza, barvo, ki pristoji prostoru.

Na izbiro imamo več okvirjev, ki jih izdelamo po naročilu.

Nekaj prednarejenih okvirjev lahko najdete tukaj: https://trgovina.foto-tone.si/okvirji

6. FOTO ALBUM S FOTOGRAFIJAMI

Če veš, da se po hiši valjajo fotografije in ni doma primernega albuma je foto album prav tako primerno in lepo darilo.


7. NATISNJENE FOTOGRAFIJE

Imaš morda fotografije, ki so na telefonu in še niso natisnjene? Lepo darilo je tudi, če fotografije natisneš v različnih dimenzijah in jih potem npr. spneš z mini ščipalkami ali jih uporabiš kako drugače.

KATERA DELA SO PRIMERNA ZA UOKVIRJANJE IN NA KAJ MORAMO BITI POZORNI, KO JIH UOKVIRJAMO

02/15/2021

FOTOGRAFIJE

Pri uokvirjanju fotografij je zelo pomembno, da uporabimo paspartu, s katerim ločimo fotografijo od stekla. S tem preprečimo, da se fotografija zalepi na steklo in se poškoduje. S tem preprečimo, da se fotografija zalepi na steklo in se poškoduje. Fotografije je potrebno tudi kaširati, saj se brez kaširne pene fotografija v okvirju zaradi vpliva zračne vlage sčasoma naguba. Uporabljamo kašrno peno za suho lepljenje, ki ima enostransko samolepljivo folijo. Za uokvirjanje fotografij lahko uporabimo široko paleto letvic.

OLJNE SLIKE

Oljnih slik nikoli ne zasteklimo, saj bi s tem izgubile svoj čar. Običajno jih uokvirjamo z lesenim paspartujem, saj je lepenkastega zaradi odsotnosti stekla veliko težje čistiti in vzdrževati. Ker so platna v večini napeta na slepi okvir, izberemo okrasno letvico z globokim robom, da se slepi okvir ne bo dotikal stene, ko boste končni izdelek izobesili. Hrbet oljnih slik pustimo odprt, da lahko platno diha.

GRAFIKE

Pri uokvirjanju grafik uporabljamo paspartu in jih vedno zasteklimo. Dobro je, da se okrog grafike pusti beli rob. Paspartu pri grafiki izdelamo tako, da naredimo enako širok razmik na zgornji, levi in desni strani, spodaj pa razmik podaljšamo in pustimo podatke o delu bolj vidne. Izbiramo med okrasnimi letvicami čistih linij.

PASTELI

Pasteli so zelo nežni izdelki, zato temu primerno izbiramo tudi okvirje in paspartuje. Pri pastelih je paspartu obvezen, ker z njim preprečimo neposreden stik s steklom in s tem preprečimo poškodbo dela. Pred uokvirjanjem pastelov priporočamo, da jih poškropite s fiksirjem, saj s tem preprečite, da bi prah padal na notranji rob paspartuja.

AKVARELI

Tudi pri akvarelih vedno uporabimo paspartu in jih zasteklimo. Če avtor ne naslika umetniškega dela po celem akvarelnem papirju, pustimo bel rob papirja okrog dela viden in ga ne zakrijemo s paspartujem. Akvareli se težko uokvirjajo, saj postane akvarelni papir deformiran (zmečkan, valovit) in se ne prilagaja paspartuju. Zato v nekaterih primerih priporočamo kaširanje na kaširno peno, da s tem postopkom delo poravnamo.

PLAKATI

Pri uokvirjanju velikih dimenzij paspartuja ne uporabljamo, zaradi omejitve v velikosti paspartujev. Plakate lahko zasteklimo, ali pa tudi ne. Če plakat zasteklimo, moramo uporabiti masivnejšo okrasno letev, da bo okvir zdržal težko stekla. Če pa se odločimo, da ga ne bomo zasteklili, moramo plakat obvezno kaširati na kaširno peno. Zaradi odsotnosti stekla je teža manjša in lahko uporabimo tudi tanjšo okrasno letvico. Manjše formate lahko uokvirimo kot grafike ali akvarele.

GOBELINI

Gobelini se praviloma uokvirjajo v masivne okvirje z globokim robom, saj jih moramo predhodno napeti na slepi okvir, enako kot olje slike. Priporočamo, da pred začetkom šivanja gobelin napete na slepi okvir in s tem olajšate delo sebi in tistemu, ki vam ga bo kasneje uokviril. Pri uokvirjanju gobelinov uporabimo leseni paspartu, pri manjših formatih pa lahko tudi lepenkasti paspartu. Gobeline je potrebno zastekliti, saj so izdelani iz volne in ni primerno, da jih prepustimo vplivom okolja.

RELIEFNI PREDMETI

Da jih lahko uokvirimo pod steklo, moramo uporabiti različne kombinacije letvic oz. paspartujev, da zagotovimo primerno razdaljo med steklom in predmetom.

Z MANJ STRESA DO NEPOZABNEGA ROJSTNEGA DNE

12/15/2020
--Prazen--

Ali se je tudi vam že zgodilo, da zaradi kopice obveznosti niste uživali v rojstnem dnevu svojega otroka? Ali da ste se skregali s partnerjem, ker je vse potekalo tik pred zdajci, kupom klicev in nepričakovanih dogodkov? Temu se lahko preprosto izognete s pravočasnim načrtovanjem rojstnega dne že na začetku leta.

Pripravite si temo rojstnega dne za svojega otroka in temu prilagodite vse aktivnosti.

  • Kako naj izgleda prostor glede na izbrano temo?
  • Katere dodatke bo potrebno kupiti ali jih lahko izdelamo sami?
  • Kakšna vabila želimo poslati vabljenim?
  • Koga bomo povabili na rojstni dan?
  • Kakšno torto želimo imeti?
  • Kako bomo dokumentirali rojstni dan? Fotografije, video vsebine.

PRAVOČASNO NAČRTOVANJE ROJSTNEGA DNE NAM LAHKO POMAGA, DA SE IZOGNEMO ŠTEVILNIM NEVŠEČNOSTIM.

Z veseljem smo del vaših priprav na rojstni dan.ZAKAJ POSLATI VABILA ZA ROJSTNI DAN

12/15/2020
--Prazen--

Čeprav se nahajamo v dobi digitalizacije nam vabilo, ki ga prejmemo po pošti še vedno ogreje srce.

Zakaj? Vabilo, ki ga dobimo po pošti nam pove, da nam je oseba namenila posebno pozornost, svoj čas. Izbrala je vabilo. Razmislila o vsebini vabila.

Rojstno dnevna vabila so prav posebna, saj osebo povabimo na praznovanje dogodka, ki smo ga skrbno načrtovali.

Rojstno dnevno vabilo naj vsebuje podatke o tem:

- namenu vabila, kdo vabi na dogodek

- kraju dogodka, najbolje, da navedete celoten naslov

- uri dogodka

- posebnostih dogodka npr. s seboj prinesi rdeč balon...

- ali je potrebno udeležbo potrditi in komu npr. udeležbo potrdite na tel. ali e-mail.

- zabavno sporočilo

Pri nas vam izdelamo vabila s sliko vašega otroka ali vsebino, ki vam ustreza.

FOTOGRAFIRANJE ZA DOKUMENTE, E – FOTOGRAF

05/12/2020
--Prazen--

Zakaj smo v podjetju Foto Tone že vrsto let ceritificiran e-fotograf?

Fotografije v e-fotografu so kakovostnejše od tistih, ki so izdelane na papir in skenirane v sistem.

Vabimo vas, da se oglasite v naših poslovalnicah Foto Tone Lenart, Trg osvoboditve 1, 2230 Lenart in Foto Tone Gornja Radgona, Cesta na stadion 1 a, 9250 Gornja Radgona.

Zakaj je fotografiranje z e-fotografom hitrejše?

Po zaključenem fotografiranju vašo fotografijo vnesemo v sistem za sprejemanje vlog e-fotograf, ki preveri ustreznost fotografije in zajeti fotografiji določi unikatno referenčno številko.

E-fotograf je povezan z vsemi državnimi registri in omogoča prenos fotografije s kraja fotografiranja v spletno odložišče, v katerem fotografija ostane shranjena 1 leto in dostopna uradnim organom za izdelavo različnih dokumentov.

Kaj je prednost e-fotografa?

Prednost e-fotografa je večja kvaliteta zajetih fotografij. V primeru kraje, uničenja osebnih dokumentov ali potrebe po dodatnih še drugih osebnih dokumentih lahko s prejetim digitalnim potrdilom v roku 1 leta od izdaje potrdila uradni organi dostopajo do fotografije za izdelavo dokumentov.

Kako poteka elektronski prenos fotografije?

MNZ je v želji po nadgraditvi in poenostavitvi obstoječega sistema za sprejemanje vlog za osebne dokumente ter izboljšavi kvalitete slik za personalizacijo biometričnih potnih listin razvil poseben sistem za elektronski prenos fotografije od fotografov do upravnih enot.

Ko bo fotograf zajel fotografijo, jo bo preko posebnih spletnih servisov in ustreznih avtentifikacijskih mehanizmov prenesel v centralno odložišče. Centralni sistem bo preveril ustreznost fotografije in zajeti fotografiji določil unikatno referenčno številko.

Po uspešno opravljenem postopku bo fotograf stranki predal to unikatno referenčno številko, s katero se bo oglasila na upravni enoti, pri tem ji fotografije v fizični obliki ne bo potrebno predložiti.

Na upravni enoti ne bo potrebno skeniranje in preverjanje kvalitete fotografije, saj bo to že opravljeno. Referent bo zajel le vse ostale podatke (strankin podpis preko elektronske podpisne tablice in podatke iz uradnih evidenc) in jih pripravil za personalizacijo. Predvidevamo, da bo postopek postal hitrejši in prijaznejši, tako za fotografe kot za stranke in za referente na upravnih enotah. Sistem se bo uporabljal tudi pri drugi generaciji biometričnih potnih listov, pri izdelavi osebnih izkaznic, tujskih dokumentov, vozniških dovoljenj in orožnih listin.

(kako poteka elektronski prenos fotografije; vir: https://www.ozs.si/sekcija-fotografov/e-fotograf )